schroefcompressoren

ELGi: Altijd beter

Bij Bagu hebben we bijna 30 jaar ervaring in industriële toepassingen voor persluchtsystemen. Onze fabrikant ELGi ontwikkelt al meer dan 60 jaar een technologisch superieur assortiment luchtcompressoren met de belofte altijd beter te zijn.

Samen begrijpen we uw behoeften, en kunnen we, dankzij onze persoonlijke aanpak, een op maat gemaakte oplossing voorstellen.

We helpen u graag de geschikte compressor voor uw toepassing te vinden.

een compacte oliegesmeerde schroefcompressor van de fabrikant ELGi

EN-SERIE 2,2 - 37 KW

Compacte oliegesmeerde schroefluchtcompressor

De oliegesmeerde schroefcompressoren uit de EN-serie van ELGi zijn ontworpen om alle functionele componenten en compressoren in een gemeenschappelijke en compacte behuizing in te bouwen.

 

Deze luchtcompressor is klein van afmeting, betrouwbaar en vereist weinig onderhoud, wat ideaal is voor kleine en middelgrote industrieën zoals voedselverpakking, sortering, garages, bewerkings- en fabricagewerkplaatsen.

Hoge betrouwbaarheid voor kleine ruimtes.

een krachtige oliegesmeerde schroefcompressor van ELGi

EG-SERIE 11 – 250 KW

Krachtige oliegesmeerde schroefluchtcompressor

De oliegesmeerde schroefcompressoren uit de EG-serie van ELGi zijn een enorme vooruitgang in ontwerp & prestaties. Elk onderdeel is ontworpen voor betrouwbaarheid en gemakkelijk onderhoud.

 

De compressor is uitgerust met tweetraps luchtfiltratie voor een lange levensduur, en het ontwerp is stil en esthetisch. Bovendien bieden de verwijderbare panelen gemakkelijke toegang tot alle componenten voor onderhoud. De motor is efficiënt en energiezuinig.

Energie-efficiënt en hoogtechnologisch.

een energie-efficiënte olievrije schroefcompressor van ELGi

AB-SERIE 11 – 110 KW

Energie-efficiënte olievrije schroefluchtcompressor

De olievrije compressoren van ELGi zijn ontworpen om maximale bedrijfstijd en betrouwbaarheid te bieden, in combinatie met energie-efficiëntie en lage bedrijfskosten. Het unieke rotorontwerp vermindert drukverlies en verhoogt de efficiëntie van het podium, wat resulteert in een optimaal persluchtsysteem. 

 

De AB-serie compressoren voldoen aan de strenge ISO 8573-1 Klasse 0 en ISO 8573-7 normen die lucht van hoge kwaliteit garanderen, zonder verontreinigingen. 

Olievrij. Revolutionair. Duurzaam.

een energieterugwinningssysteem voor een ELGi luchtcompressor

Systeem voor
energieterugwinning

In een typisch compressiesysteem is de terugwinbare warmte 96% van het totale elektrische energieverbruik. ELGi heeft een systeem bedacht waarbij deze restwarmte kan worden gebruikt voor het verwarmen van water voor sanitaire doeleinden of verwarming van ruimtes. Het water is ook uitermate geschikt voor andere toepassingen waarvoor een temperatuur tussen 70 en 90 °C nodig is.

 

Dankzij dit systeem kan u op dure energiebronnen zoals aardgas en stookolie besparen. Dit kan een aanzienlijk verschil opleveren, omdat persluchtsystemen typisch verantwoordelijk zijn voor 10% van het totale industriële elektriciteitsgebruik (en in sommige fabrieken zelfs tot 40%). Én u maakt een positieve impact op het milieu.

Gebruik de energie van uw compressor 2 keer.

Wat differentieert een ELGi schroefcompressor?

Met een wereldwijde aanwezigheid in meer dan 100 landen en meer dan 2 miljoen installaties is ELGi steeds pionier geweest op vlak van persluchttoepassingen. ELGi is een van de meest toonaangevende fabrikanten van luchtcompressoren, met een uitgebreid assortiment innovatieve en technologisch geavanceerde persluchtoplossingen voor een breed gamma aan industriële toepassingen.

 

Bagu werkt samen met ELGi om u een excellente klantenervaring en een betrouwbare machine te kunnen bieden, die u zal helpen uw productiecapaciteiten te verbeteren.

60+ jaar
ervaring

Hoge kwaliteit
gegarandeerd

Lage
bedrijfskosten

Uitstekende
afterservice & garantie